امروز : سه شنبه، ۷ بهمن ، ۱۳۹۹ - 13 جماد ثاني 1442
جامعه جهانی اطلاعات و کارآفرینی به منظور تأثیر اجتماعی
این یادداشت را حجت اله مدیریان، که از اعضای بنیاد باران و فعالین بینالمللی جامعه اطلاعات است، به سایت بنیاد تقدیم کرده است. گروه دهکده جهانی-پایگاه تحلیلی بنیاد باران: ۱۷ماه مه سال ۱۸۶۵، نمایندگان بیست کشور جهان گرد هم آمدند تا اولین قوانین بینالمللی ارتباطات را که در آن زمان در پیشرفتهترین شکل محدود به […]
این یادداشت را حجت اله مدیریان، که از اعضای بنیاد باران و فعالین بینالمللی جامعه اطلاعات است، به سایت بنیاد تقدیم کرده است.
گروه دهکده جهانی-پایگاه تحلیلی بنیاد باران: ۱۷ماه مه سال ۱۸۶۵، نمایندگان بیست کشور جهان گرد هم آمدند تا اولین قوانین بینالمللی ارتباطات را که در آن زمان در پیشرفتهترین شکل محدود به تلگراف بود، تدوین کنند. نتیجه این گردهمایی و بحثها منجر به تشکیل «اتحادیه بینالمللی تلگراف» شد که از همان زمان هرسال در روز ۱۷ ماه مه در تقویم بسیاری از کشورهای جهان، هفته «اتحادیه بینالمللی تلگراف» نامیده شد.
صد و چهل سال بعد، در فاز دوم «اجلاس جهانی جامعه اطلاعات» که در تونس ۲۰۰۵ تشکیل شد، سازمان ملل متحد قطعنامهای را صادر کرد که بهموجب آن روز ۱۷ مه بهعنوان هفته جهانی «ارتباطات و جامعهی اطلاعاتی» نام نهاده شد. هرسال در ماه مه نمایندگان کشورهای شرکتکننده در «اجلاس جهانی جامعه اطلاعات»، معمولا در شهر ژنو گرد هم میآیند تا درباره اهداف تعیینشده در بیانیهی اجلاس و میزان پیشرفت و راهکارهای تازهی کشورها به بحث و تبادلنظر بپردازند. سال ۲۰۱۶ نیز این اجلاس با شعار ” کارآفرینی ارتباطات و فناوری اطلاعات بهمنظور تأثیر اجتماعی ” برگزار شد.
بر اساس اطلاعیه مندرج در سایتITU، کارآفرینان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ استارتاپها و شرکتهای کوچک و متوسطSMEها نقش ویژه و مرتبطی در تضمین رشد اقتصادی به شیوهای پایدار و فراگیر دارند. آنها با پتانسیل منحصربهفردشان برای ایجاد تاثیر طولانیمدت در اقتصاد جهانی، منطقهای و ملی، در توسعه راهحلهای نوآورانه و ارتباطات و فناوری اطلاعات محور در تلاشاند و همچنین در اقتصاد دانشبنیان فعلی بهعنوان منبع مهم مشاغل جدید، بهویژه برای جوانان شناخته میشوند. با توجه به نامگذاری سال ۹۵ بهعنوان سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل و نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه همهجانبه کشور ضرورت دارد که از پتانسیلهای این حوزه برای اشتغالزایی و تولید ثروت ملی استفاده بیشتری کرد. امروزه اعتقاد بر این است که دنیای فناوری، دنیای دانایی است. آنها که روشها را بهتر درمییابند و کلیدهای امروز و فردای علم اقتصاد را دقیقتر درک میکنند. اقتصاد جهانی سالهای بعد را از آن خود میکنند. اگر در گذشته فقط کار و سرمایه در تولید مهم بود، امروز عامل دانایی مهمترین عامل شناخته شده است.
با این حال، حرکت شتاب آلود رویکردهای نظام جهانی و پیامدهای آن در فناوری اطلاعاتی، ارتباطات الکترونیکی، جامعه اطلاعاتی و فروریختن مرزهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، بشریت را بهشدت غافلگیر کرده است. بهتدریج شاخصهای طبقهبندی جوامع در این فرایند پیچیده و گسترده بهطور عام و خاص در حال شکلگیری است و جایگاه کشورها در ساختار سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جهانی در حال تعریف شدن است. جهانیشدن و تأثیر آن در عرصه اطلاعرسانی از ویژگیهایی است که مرزهای دولت ـ ملت را درمینوردد و دستیابی به اطلاعات را (با توجه به ابزارهای اطلاعاتی نوین) مورد توجه قرار میدهد.
موضوع توسعه استارتآپها و توجه بهSME ها و نیز کارآفرینی بهمنظور تاثیر اجتماعی نهتنها یک ضرورت برای رشد و توسعه و حل بحران بیکاری در دنیای ماست، بلکه تضمینکننده توسعه همهجانبه و پایدار است و ریشه در اقتصاد شبکهای دارد. استارتآپها ریزترین واحدهای اقتصاد شبکهای هستند که مدام در حال زایش و رشد و در اقتصادهای بیمار در حال مرگ قبل از تولد هستند .
استارتآپ ناب (Lean Startup )
استارتآپها معمولا بر پایهی ایدهای نو شکل میگیرند. ایدهای که در بدو شکلگیری هیچچیزش مشخص نیست و ریسک بالایی دارد . در شرایط ناپایدار و نامساعد اقتصادی و در صورت برنامهریزی و حمایت دولت جنبش استارتآپها میتواند یک راهحل خوب برای برونرفت از بحران باشد . این جنبش در سطح بینالمللی در حال شکلگیری است .گرچه جنبش استارتاپ ناب هنوز کامل فراگیر نشده، اما هماکنون نیز تاثیر بسیار زیاد آن مشهود است. این جنبش را میتوان با جنبش دادههای بزرگ که چند سال پیش از طرف اتحادیه جهانی مخابرات معرفی شد مقایسه کرد.
با استفاده از رویکرد استارتاپ ناب، شرکتها میتوانند از آشوب دوری کرده و نظم خلق کنند این کار با فراهم کردن ابزارهایی برای آزمودن پیوسته چشمانداز صورت میپذیرد. ناب، تنها درباره کمتر هزینه کردن پول نیست. ناب، تنها درباره سریعتر شکست خوردن و ارزان شکست خوردن نیست. درواقع دربارهی اعمال یک فرآیند و روش در حین تولید یک محصول است. استارتآپ ناب به ما میآموزد که هوشمندانه کار کنیم و نه بیشتر یا سختتر !
روش استارتاپ ناب فرض میکند که هر شرکت نوپا تجربهی بزرگی است برای به پاسخگویی به یک پرسش. پرسش اساسی دیگر این نیست که از خود بپرسیم «میتوانی این محصول را بسازی؟» بلکه پرسشهای اساسی را باید با طرح «آیا این محصول باید ساخته شود؟» و «آیا ما میتوانیم با این مجموعه از محصولات و خدمات کسبوکاری ماندگار بسازیم؟» هستند. یکی از اجزای اصلی روش نوپای ناپ چرخهی بازخوردبساز- بسنج- بیاموز است. همانگونه که مشاهده میشود در این چرخه نوآوری و دانش حرف اول را میزنند . این چرخه MVP نامیده میشود. علاوه بر جنبش استارتآپ ناب که یک جنبش کار آفرینانه است، جنبشهای دیگری مثل اینترنت اشیا و هوشمندسازی شهرها نیز باید مورد توجه خاص دستگاههای تصمیمساز و حمایتگر قرار گیرد تا بتوان بر بحران رکود تورمی فائق آمد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.